måndag 20 oktober 2008

Presidiekandidater sökes!

UFS söker med ljus och lykta efter kandidater till nästa års presidium, då framför allt till posten som ekonomiansvarig. Förbundet har skickat in en ansökan om statsbidrag och skulle denna beviljas kan förbundets omsättning bli sexsiffrig under det kommande verksamhetsåret. Detta medför naturligtvis en stor utmaning men också en chans att påverka förbundets framtid och visa på stort ansvarstagande, något som är viktigt i alla sammanhang oavsett om man pluggar, eller i framtiden vill jobba med, ekonomi eller inte.

Som ekonomiansvarig ingår man i Utrikespolitiska förbundet Sveriges presidium, dvs styrelsens ledning, tillsammans med ordförande, vice ordförande och sekreterare. I arbetsuppgifterna ingår allmän löpande ekonomihantering, såsom att sköta organisationens ekonomiska transfereringar och bokföring men man fyller också en rådgivande funktion inför viktiga ekonomiska beslut. Det är förbundsstyrelsen som kollektiv som är ansvarig för organisationens ekonomiska förehavanden men som ekonomiansvarig har man alltså en viktig funktion som rådgivare inför, och verkställare av, förbundsstyrelsens ekonomiska beslut.

Uppdraget som ekonomiansvarig är ideellt, men ger en fantastisk merit och att vara med och utveckla Utrikespolitiska förbundet Sverige i detta tidiga stadium är väldigt roligt. Ta chansen att vara med du också!

Skicka din ansökan till valberedningens sammankallande, Niklas Hill, på ordforande@utrikespolitiskaforeningen.se så snart som möjligt, dock senast den 23 oktober.

/Eric Hale, förbundsordförande

Inga kommentarer: