måndag 6 oktober 2008

Åk på World Urban Forum i Kina!

Nu är det dags att välja ut en representant för Sveriges Ungdomsorganisationer vid World Urban Forum i Kina. I november 2008 genomför FN-programmet UN-HABITAT konferensen World Urban Forum 4 (WUF4) i Nanjing i Kina. Här träffas politiker, planerare, forskare, företagare, tjänstemän, föreningsaktiva m.fl. från hela världen för att utbyta erfarenheter och idéer om olika aspekter av hållbar stadsutveckling. Boverket håller i de svenska förberedelserna.

Syftet med att skicka en representant för ungdomsorganisationer i den svenska delegationen till WUF4 är dels att ge unga tillträden till nätverk och kontakter och se till att den kunskap som skapas runt dessa events når det unga civila samhället i Sverige. Målet är att öka ungas och ungdomsorganisationers engagemang i frågor som rör WUF4 men framförallt att ge ungdomsorganisationer en större möjlighet att påverka andra aktörer och säkra ett ungdomsperspektiv på frågor som diskuteras vid WUF4.

Att representera Sveriges Ungdomsorganisationer till World Urban Forum innebär att man åker som en del av den officiella svenska delegationen och är delvis en representant för LSU och delvis en representant för Sverige. Givetvis är man också en representant för sin egen medlemsorganisation, dvs UFS.

Nominerade till uppdraget ska ha:
- en bakgrund och vara aktiv i en av LSU:s medlemsorganisationer (i detta fall UFS, eller en utrikespolitisk förening)
- en insikt och förståelse om det ungdomspolitiska perspektivet
- vana av att verka i politiska miljöer
- vilja att vara en resurs för LSU:s medlemsorganisationer
- ha kunskap och intresse i frågorna som behandlas under WUF4
- 18-25 år

Dessutom är det meriterande om man har tidigare insyn och erfarenhet av LSU, av att hantera media och har goda kunskaper i engelska.

Om du är intresserad, skicka din ansökan, inklusive personligt brev samt CV, till ufs.ordf(at)gmail.com senast den 10 oktober. Slutgiltigt urval görs av LSU. Välkommen med din ansökan!

/Eric Hale, Förbundsordförande

Inga kommentarer: